Halen en brengen

kronkel

Verkeer rondom de school (rijrichtingen)
Om het halen en brengen van de kinderen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen maken u graag attent op de volgende regels:

  • 's Ochtends werken we met een kiss and ride, dit betekent; u zet uw kind af met de auto en rijdt dan weg. Elke ochtend zal er een leerkracht aan de weg staan om dit alles in goede banen te leiden. Ook staat er bij elke ingang een leerkracht om de kinderen van zijn/ haar groep te ontvangen.
  • De kinderen van groep 1 t/m 4 stappen bij de voordeur uit van de school, de kinderen van groep 5 t/m 8 stappen bij het zijpad uit dat leidt tot de ingang van het grote plein achter de school. We hebben dus een kiss and ride zone met 2 stops.
  • Als de school uit is, hebben de groepen verschillende uitgangen. Groep 1/2 gaat bij door de kleuteruitgang naar buiten, groep 3/ 4 door de hoofdingang en groep 5 t/m 8 door de achteruitgang bij het grote plein naar buiten. De kinderen van groep 1 t/m 4 worden door de leerkracht naar buiten begeleid.
  • Parkeren in de parkeervakken voor de school en in de berm langs de parallelweg. Zorg hierbij voor voldoende ruimte om andere voertuigen te laten passeren.
  • Zorg dat u bij het parkeren alle in- en uitritten van de omliggende bedrijven en woningen volledig vrij houdt.
  • U dient stapvoets te rijden tijdens de kiss and ride, bij het passeren van de geparkeerde voertuigen en voor de school. Kinderen kunnen tussen de geparkeerde auto’s opduiken.
  • Uw voertuig keren voor de school en in de buurt van andere geparkeerde auto’s is verboden.
  • We hanteren vaste rijrichtingen bij het brengen en halen van uw kinderen. Tussen 8.15 uur en 8.30 uur brengt u uw kind(eren) naar school. U rijdt de parallelweg op vanuit de richting van Leerdam en u verlaat de parallelweg weer in de richting van Rhenoy. Om 14.00 uur haalt u uw kind(eren) weer op. U rijdt de parallelweg op vanuit de richting van Rhenoy en u verlaat de parallelweg weer in de richting van Leerdam.